انجمن مفاخر معماری ایران با برگزاری نشستهایی با عنوان «یکصد معمار، یکصد انتخاب»، آثار برتر معماری معاصر ایران را معرفی میکند. تاکنون، بیش از 50 اثر برتر معماری ایران معرفی شدهاند.
در روز چهارشنبه 19 اسفندماه 1394 از ساعت 16 تا حدود ساعت 20 در ششمین نشست از سلسله نشستهای «یکصد معمار، یکصد انتخاب» در باغموزه قصر سرکار خانم مهندس خوبچهر کشاورزی به معرفی بنای فاخر دبیرستان و هنرستان ماندگار فیروزبهرام پرداخت. کشاورزی در سخنان خود ساخت و بهرهبرداری از فیروزبهرام را عاملی مهم و تأثیرگذار در خیزش زرتشتیان ایران در دوره پهلوی اول دانست.
انجمن مفاخر معماری ایران در چشماندازی که در پس این نشستها ترسیم کرده در نظر دارد کتابی نیز از یکصد اثر برگزیده معماری ایران به چاپ برساند که با این ترتیب فیروزبهرام نیز یکی از این آثار خواهد بود.
سرکار خانم خوبچهر کشاورزی رئیس هیئتمدیره «مهندسان مشاور معماری و محیط» و یکی از اعضای «انجمن مفاخر معماری ایران» است و به گفته خودشان آنچه شخصاً به آن میبالد کتابی است که با عنوان «نگاهی نو به تخت جمشید با تکیه بر اوستا و مراسم آیینی» نگاشته است. این کتاب امسال (1394 خورشیدی) موفق به دریافت لوح ویژه جایزه دوسالانه کتاب معماری و شهرسازی دکتر مزینی شد.
سرپرستی ساخت بنای فیروزبهرام بر عهده شادروان اردشیر کیامنش و معمار این بنای فاخر و چشمنواز جعفرخان معمارباشی است.
درباره جعفرخان معمارباشی در پاراگراف دوم صفحه 218 کتاب «معماری دوره پهلوی اول» نوشته مصطفی کیانی – چاپ دوم چنین میخوانیم:
جعفرخان معمارباشی، این استاد، معمار مظفرالدین شاه بوده و آثار او تا دوره پهلوی اول ادامه داشته است. سردر باغ ملی، تهران کاخ سبز سعدآباد، نقشه کاخ مرمر و سردر سنگی کاخ مرمر و نیز ایوان شرقی مدرسه سپهسالار از کارهای وی است. همچنین سردر ورودی مسجد قنبر علیخان و نیز کلاهفرنگی پادگان عشرتآباد و نیز ساخت دبیرستان فیروزبهرام تهران (1311 خورشیدی) از دیگر فعالیتهای اوست.
خبر: کامران فریدونی، معاون پرورشی فیروزبهرام
تعداد مشاهده
(3251)
نظرات
(0)