برخی از دانشآموزان فیروزبهرام پس از برگزاری آزمون کنکور، کتابهای درسی و کمکآموزشی خود را برای اهداء به کتابخانه فیروزبهرام میآورند. گاهی افرادی پس از اسبابکشی به دلایل گوناگون تعدادی از کتابهای محل کار و یا کتابخانه شخصیشان را میآورند. دانشآموزان کنونی فیروزبهرام نیز پس از خواندن کتابهایشان گاهی آنها را به کتابخانه میآورند تا دیگران نیز از آنها استفاده کنند. از میان دانشآموختگان فیروزبهرام هم هستند کسانی که اهل صنف نشر و چاپ کتاب، نویسنده و یا مترجم هستند که آنها نیز تازههای نشر خود و یا آثار جدید خود را به کتابخانه اهداء میکنند. هرساله در زمستان نیز بهاندازه سهمیه تعیینشده تعدادی کتاب، با گزینش نمایندگان دانشآموزان مدرسه، از نمایشگاه «یاد یار مهربان» خرید میکنیم. گهگداری نیز اگر به کتابی بربخوریم که مناسب و متناسب دبیرستان باشد، دانشآموز و یا دبیری پیشنهاد بدهد تهیه میشود. اما انگاری با توجه به اینترنت و انبوه مطالب متنوع آن، با توجه به شبکههای اجتماعی متنوع و فراوان و بقیه سرگرمیها، فرزندان این نسل حتی نسبت به نسلهای گذشته که چندان کتاب نمیخواندند کتاب نخوان تر شدهاند. راهکارهای جدیدی باید اندیشید تا فرزندانمان از فواید کتابخوانی غافل نشوند. باوجود رقبای متنوع و در ظاهر جذابتری که برشمردم، اما هنوز کتابخوانی تفاوتها و مزایایی دارد که کتابخوانها آن را میدانند و از آن بهرهمند میشوند. به غیر کتابهای درسی که دانشآموزان بر اساس برنامه آموزشی خود لازم است بخوانند و بهجز کتابهایی که فکر میکنیم خواندن آنها برای بچهها مفید است، لازم است برای بچهها با انتخاب خودشان نیز کتابهایی تهیه شود که انگیزه و رغبتی به خواندن پیدا کنند و از دریچه علاقهمندیهایشان در آنها عادت کتابخوانی را ایجاد کنیم.
در حدود دو ماه و خردهای که از فصل گرم تابستان امسال گذشت چند نفر به کتابخانه کتاب اهداء کردند.
آقای کورش نیکنام، دبیر دینی پیشین فیروزبهرام، نماینده پیشینِ ایرانیان زرتشتی در مجلس و همچنین یکی از افراد فهرست «نامداران فیروزبهرام»، دو کتابِ تازه منتشرشده خود را در روز یازدهم امردادماه در خلال برگزاری گهنبار فیروزبهرام به کتابخانه فیروزبهرام اهداء کرد.
آقای صادق سمیعی رییس هیات مدیره جامعه فیروزبهرام، از دانشآموختگان دهه سیِ این مدرسه ماندگار، مدیر انتشارات کتابسرا و یکی از نامداران فیروزبهرام، در ماه نخست تابستان، چهارده عنوان از تازههای نشر کتابسرا را برای کتابخانه فرستاد. این از عادت پسندیده سمیعی است که از تازههایِ انتشارات کتابسرا سهمیهای نیز برای کتابخانه مدرسه پیشین خود در نظر میگیرد.
کتابهای «آموزش و پرورش دین مزدیسنا» و «راهنمای آموزهها و مهارتهای دین مزدیسنا» (به همراه (CD پژوهش و نگارشِ بانو «انوشه باستانی»، نوهی دختریِ زندهیاد موبد موبدان رستم شهزادی(از نامدارن فیروزبهرام)، کتابهای اهدایی دیگر در بهار گذشته بودند. در برگ آغازینِ کتابِ «راهنمای آموزهها و مهارتهای دین مزدیسنا» آمده است: این مجموعه، نخستین کتاب دینی است که بر اساس آموزهها و مهارتهای اوستا و دینی و هماهنگیِ آن با روانشناسی نوین و هنرهای زندگی و آموزههای طب سنتی ایرانی، تنظیمشده است . . .
بر پایه آنچه در شناسنامه کتاب آمده انوشه باستانی خود را کارشناس روانشناسی کودک و مشاور و طراح دستگاههای سالم زیستن معرفی میکند.
در امردادماه نیز آقای «صادقعلی حقپرست» کتابی از مجموعه شعرهای خود را به نام «آریوبرزن» از مرودشت، محل زندگیاش، برای فیروزبهرام فرستاد. گویا حقپرست متوجه شده که در جشن «به پیشوازِ نوروز» دو سال پیش یکی از دانشآموزان فیروزبهرام چکامۀ «منشور کورش» او را از کتاب «آریوبرزن» دکلمه کرده است و همین برایش انگیزهای شده برای اهدای کتاب.
آقای بهنام بنداری، دبیر کنونی دینی فیروزبهرام نیز در شهریورماه حدود 90 جلد از کتابهای کتابخانه شخصیاش را به فیروزبهرام هدیه کرد.
مهرگان غیبی از دانشآموزان بااخلاق و درسخوان کلاس اولی نیز در روزهای پایانی سال تحصیلی 94-1393 تعدادی از کتابهای خوانده شده خود را به کتابخانه داد تا دیگر دانشآموزان نیز بخوانند و لذت ببرند.
با توجه به اینکه بیشترین مخاطب کتابخانه مدرسه، دانشآموزان یا دقیقتر بگویم پسران 14 تا 18 ساله هستند گاهی پیش میآید کتابهای اهدایی که بدون هماهنگی با مدرسه و نیازسنجی به فیروزبهرام هدیه داده میشوند تناسبی با نیازهای کتابخانه ندارند. ازاینرو برخی از کتابهای اهداء شده به کتابخانه را با کتابهای مناسب جایگزین(تعویض) میکنیم.
خبر و عکس: کامران فریدونی، معاون پرورشی فیروزبهرام
شهریورماه1394خورشیدی
تعداد مشاهده
(2188)
نظرات
(0)