4 خرداد 1394

نیم قرن همدمِ فیروزبهرامِ هشتاد و دوساله بوده‌ام

مولف: مدیر سیستم   /  دسته: دسته بندی نشده   /  رتبه دهید:

نیم قرن همدمِ فیروزبهرامِ هشتاد و دوساله بوده‌ام

دانش‌آموزان کلاس‌های اول «الف» و «ب» در دو روز پیاپی، با خرید تعدادی کیک یزدی یک جشن تولد خودمانی برای 60سالگی دبیر ریاضی خود، آقای بوذرجمهر پرخیده برگزار کردند.

به بهانه این خبر فکر کردم به‌جا است که کمی با آقای بوذرجمهر پرخیده آشنا شویم.

بوذرجمهر پرخیده قدیمی‌ترین دبیر کنونی فیروزبهرام، بیش از پنجاه سال است که به فیروزبهرام رفت‌و‌آمد دارد. تیرانداز پرخیده، عموی بوذرجمهر، بیش از 30 سال به‌عنوان مدیر دروس، دبیر هندسه و ریاضیات در فیروزبهرام خدمت می‌کرد و روزهای بسیاری تا زمان برگشت به خانه، بوذرجمهر را پیش خود در مدرسه نگه می‌داشت. بوذرجمهر گاهی نیز در نوشتن دفاتر به عموی خود کمک می‌کرده است. سال‌ها به همین منوال گذشت تا بالاخره بوذرجمهر شاگرد رسمیِ دبیرستان فیروزبهرام شد و شش سال در فیروزبهرام درس خواند و دیپلم ریاضی خود را گرفت و وارد دانشگاه شد. پس از مدتی وقفه به دلیل طی دوره دانشگاه دوباره به فیروزبهرام برگشت و این بار در نقش دبیرِ رسم فنی و ابزارشناسی و سپس دبیر ریاضی و پس از آن دبیر فیزیک. اما با چند سال وقفه از سال 1365 تاکنون هرساله با حس تعلق، مالکیت و تلاشی مثال‌زدنی سر کلاس‌های درس حاضر می‌شود و تا پایان کار نیز همچون روزهای نخستِ سال تحصیلی با تعهد و شوق کلاس‌هایش را پیش می‌برد. پرخیده باوجوداینکه ریاضی و فیزیک درس می‌دهد، بیشترین دغدغه‌اش آموختنِ درس‌های زندگی به بچه‌هاست. یکی از علاقه‌مندی‌های‌ بوذرجمهر پرخیده تاریخ است به‌ویژه تاریخ زرتشتیان و در همین رابطه مدتی نیز با تهیه جزواتی کلاس‌های تاریخ زرتشتیان را برای موبدان در انجمن موبدان زرتشتی تهران برگزار می‌کند و البته تعلق‌خاطر او را به قلم‌زدن در مطبوعات نباید از یاد برد. او کار با مطبوعات را از سال‌های پایانیِ دبیرستان با نوشتن و چاپ داستان‌های کوتاهش در نشریات آغاز کرد و برای این کار دل‌بستگی‌هایش را به چند تن از دبیرانش مؤثر می‌داند. از میان آن‌ها می‌توان به رستم پارکی دبیر رسم فنی، هاشم رضی دبیر ادبیات فارسی و . . . اشاره کرد. این علاقه‌مندی از آن زمان تاکنون هنوز در آقای پرخیده وجود دارد. او از سال 1378خورشیدی تا امروز دبیریِ سرویس تاریخ دوهفته‌نامه اَمرداد را به عهده دارد.

پرخیده دیدگاه‌های خود را چهل سال در نشریات گوناگون منتشر کرده است که بسیاری از آن‌ها قابلیت چاپ به‌صورت کتاب را دارند اما تا کنون تنها یک کتاب به چاپ رسانده است: «کتاب کوچک زرتشت»، که خوشبختانه یک نسخه از آن در کتاب‌خانه موجود است.

آقای پرخیده به‌عنوان دبیری باسابقه در چند نوبت برای دبیران فیزیک منطقه 12 آموزش‌وپرورش شهر تهران نیز کلاس‌ روش‌های تدریس فیزیک را برگزار کرده است.

تمامی آنچه که گذشت نگاهی گذرا بود به بخشی از زندگی و کارِ دبیری باسابقه و دل‌بسته به فیروزبهرام که حدود دو سال پیش دستمایه ساخت فیلم مستند سه اپیزودیِ «آقای فیروزبهرام» قرار گرفت. سازندگان این فیلم سیاوش بزرگ‌چمی، پایا کاویانی و سپهر نمیرانیان هستند که از میان آن‌ها سیاوش در کلاس چهارم ریاضی سال آخرش را در فیروزبهرام می‌گذراند و هم او سازنده اپیزودی از این فیلم با محوریت آقای پرخیده است، تنها بخشی از فیلم که کامل شده است.

بوذرجمهر پرخیده یکی از زرتشتیانی است که نامش در فهرست نام‌داران فیروزبهرام آمده است.

 

 

 

 

 

 

جمع بندی مهم ترین مطالب درسی کل سال تحصیلی در آخرین روز درسی بر روی تخته سیاه کلاس

 

آخرین روز سال تحصیلی در کلاس سوم تجربی سال تحصیلی 92-91

 

 

کامران فریدونی، مربی پرورشی فیروزبهرام

چهارم خردادماه1394خورشیدی

تعداد مشاهده (2446)       نظرات (0)

نظرات کاربران درباره خبر "نیم قرن همدمِ فیروزبهرامِ هشتاد و دوساله بوده‌ام"


نظرتان را بیان کنید

نام:
پست الکترونیکی:
نظر:
کد بالا را در محل مربوطه وارد نمایید