21 اردیبهشت 1395

نویسندگانِ فیروزبهرامی

مولف: اردشیر کاویانی گوهری   /  دسته: دسته بندی نشده   /  رتبه دهید:
4/5

نویسندگانِ فیروزبهرامی

یکی از قفسه‌های کتاب‌خانه دبیرستان و هنرستان ماندگار فیروزبهرام به کتاب‌های فیروزبهرامی‌ها اختصاص دارد. فیروزبهرامی به دانش‌آموز، دبیر، کارمند اداری یا... گفته می‌شود که حداقل یک سال تحصیلی در فیروزبهرام بوده باشد؛ و اما در این قفسه کتاب‌خانه نام‌هایی می‌بینیم که همگی در فهرست نام‌دارانِ فیروزبهرام جای گرفته‌اند: هوشنگ کاووسی، عزت‌الله فولادوند، مهرداد قدردان، احمد شاملو، جمشید پیشدادی، منوچهر انور، محمدرضا شعبانی، بوذرجمهر پرخیده، بهرام فره‌وشی، علاءالدین پازارگادی، رستم شهزادی، غلام‌حسین صالح‌یار، مهربان اُشیدری، کیخسرو شاهرخ، کورش زعیم، البرز آذرکیوان، لوریس چکناوُریان، پرویز شهریاری، علی آقابزرگی، مسعود بهنود، سبکتکین سالور، رضی هیرمندی، کورش نیک‌نام، ذبیح‌اله صفا، ایرج افشار، تورج رهنما، مسعود برزین، مهرداد بنداری، پرویز ناتل خانلری.

هم‌اکنون نیز علاوه بر مدیریت فیروزبهرام چند نویسنده دیگر با این دبیرستان ماندگار همکاری می‌کنند: آقایان تیمور جویبار، محمدرضا نیک‌نژاد و مهدی بهلولی

در وب‌سایت (تارنما) ی خبری زرتشتیان، اَمرداد، به مناسبت در پیش بودن نمایشگاه کتاب سلسله مقالاتی با عنوان «آشنایی با نویسندگان زرتشتی» ارائه‌شده و می‌شود که در یکی از این مقاله‌ها با مدیر کنونیِ دبیرستان و هنرستان ماندگار فیروزبهرام به‌عنوان نویسنده آشنا می‌شویم.

تاکنون علاوه بر مدیریت فیروزبهرام از نفرات دیگری نیز با عنوان نویسندگان زرتشتی یادشده است که نام آن‌ها را در زیر می‌آورم: بهنام مبارکه (دانش‌آموخته فیروزبهرام)، فرزانه گشتاسب، شهریار هیربد، فرامرز پور رستمی، کورش نیکنام (دبیر دینی فیروزبهرام در سال‌های گذشته)، خوب‌چهر کشاورزی، مهرداد قدردان، اردشیر بهمردی (دانش‌آموخته و دبیر دینی فیروزبهرام در گذشته و مدیر کنونیِ دبیرستان رستم‌آبادیان)، رستم وحیدی، کتایون نمیرانیان، تاج‌گوهر خداداد کوچکی، اردشیر خورشیدیان، سهراب اختری، مهین‌بانو نورافروز، کیان‌دخت نورافروز، هرمزدیار کیان‌مهر، فریدون گشتاسبی و کتایون مزداپور.

نگار جمشیدنژاد خبرنگار اَمرداد آقای پرخیده را در فهرست نویسندگان زرتشتی چنین معرفی کرده است:

ای مردم بهترین سخنان را به گوش هوش بشنوید و با اندیشه‌ای روشن و ژرف آن‌ها را بررسی کنید. هر مرد و زن راه نیک و بد را خود برگزیند، پیش از فرا رسیدن روز واپسین همه به پا خیزید و در گسترش آیین راستی بکوشید.» این سخنان اشوزرتشت و اندیشه‌هایی ازاین‌دست که بارها در گاتها با آن روبه‌رو می‌شویم، همواره برای دوستداران او انگیزه‌ای شده است تا در راستای گسترش دانش، برای گزینش درست‌تر و روشن‌تر راه درست بکوشند. زنده‌یادانی همچون پرویز شهریاری، موبد رستم شهزادی، موبد جهانگیر اوشیدری، موبد فیروز آذرگشسب و میرزا سروش لهراسب نویسندگان به نامی بودند که در راستای این اندیشه‌های نخستین پیام‌آور راستی گام برداشته و به روشنگری و دانش‌گستری پرداختند. امروزه نیز کم نیستند، نویسندگان زرتشتی که راه این بزرگان را دنبال کرده و آثارشان در میان اهل‌قلم از جایگاهی شایسته برخوردار است. از این‌رو با توجه به نزدیک شدن به زمان برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران (۱۵ تا ۲۵ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۵ خورشیدی) تارنمای امرداد به گفت‌وگو با نویسندگان زرتشتی پرداخته و ازآنچه تاکنون نوشته‌اند و آنچه می‌خواهند بنویسند، می‌پرسد.

 

 

بوذرجمهر پرخیده، زاده‌ی اردیبهشت‌ماه ۱۳۳۴ خورشیدی، مدیر دبیرستان فیروزبهرام است. نویسندگی و همکاری با نشریات را با مجله‌ی «مهنامه زرتشتیان» با نوشتن داستان کوتاه آغاز کرد و در ادامه با نشریه‌هایی مانند «فروهر ماهانه» و «خواندنی‌ها» همکاری داشت. پس از انقلاب مدیرمسئولی و سردبیری هفته‌نامه‌ی «ندای زرتشتی» و سردبیری مجله‌ی «وهومن» را بر دوش داشت. وی در مجله‌ی چیستا هم مطالبی می‌نوشت. هم‌چنین از شماره‌ی نخست «هفته‌نامه‌ی امرداد»، همکاری با این نشریه را آغاز کرد و هم‌اکنون نوشته‌ها و مقاله‌های خود را در نشریات امرداد و فروهر منتشر می‌کند.

کتاب‌های چاپ‌شده
•    «کتاب کوچک زرتشت»، درباره‌ی سرگذشت زرتشت و گاتاها
•    «تاریخ معاصر زرتشتیان» برای تدریس در انجمن موبدان
کتاب‌های در دست نوشتن و چاپ
•    جلد دوم «فرزانگان زرتشتی» در ادامه‌ی کتاب رشید شهمردان
•    «مجموعه‌ی مقالات» که قرار است به گونه‌ی مدون چاپ شود
مقاله‌ها
از بوذرجمهر پرخیده شمار زیادی مقاله در نشریاتی چون «مهنامه‌ی زرتشتیان»، «فروهرماهانه»، «چیستا»، «امرداد»، «وهومن»، «فروهر» و هم‌چنین مجله‌ی «چهره‌نما» در آمریکای شمالی به چاپ رسیده است که درون‌مایه‌ی این مقاله‌ها، تاریخ و فرهنگ ایران و زرتشتیان است.
چه بخوانیم؟ پیشنهاد بوذرجمهر پرخیده
«تاریخ زرتشتیان»، نوشته‌ی لیمجی هاتریا مانکجی و به کوشش هاشم رضی
«فرزانگان زرتشتی»، نوشته‌ی رشید شهمردان
«گلستان سعدی» که خواندن آن را به همه‌ی ایرانیان پیشنهاد می‌کنم
نمایشگاه کتاب؛ شهر آفتاب
هرسال به نمایشگاه کتاب می‌روم و امسال هم باوجود دوری راه و دسترسی سخت حتماً می‌روم. از دید من مکان تازه‌ی نمایشگاه ازنظر فضا مناسب‌تر است و تنها مشکل دوری راه و سختی رفت‌وآمد است.

لینک خبر:

http://amordadnews.com/neveshtehNamyesh.aspx?NId=16447

نمی‌توانم این آرزوی دیرینه‌ام را نگویم که: کاش جماعت نویسنده زرتشتی با هماهنگیِ مدارس یا با سازوکاری دیگر نویسنده تربیت کنند. با وجود نام‌هایی که در آغاز این مطلب آمد اما همچنان در زمینه‌های گوناگون نویسنده کم داریم و نیاز نیز داریم. هفته‌نامه اَمرداد مدت‌هاست در این زمینه خبرنگاران و نویسندگانی تربیت‌کرده است که جای تقدیر دارد اما آن‌قدر حرف برای گفتن و نوشتن هست که این تعداد مانند کاسه به دستانی هستند در برابر اقیانوس.

خبر و عکس از: کامران فریدونی، معاون پرورشی فیروزبهرام

تعداد مشاهده (1521)       نظرات (0)

نظرات کاربران درباره خبر "نویسندگانِ فیروزبهرامی"


نظرتان را بیان کنید

نام:
پست الکترونیکی:
نظر:
کد بالا را در محل مربوطه وارد نمایید