3 دی 1393

دمیدن روحِ زندگی به یک خاطره‌ی فراموش‌شده

مولف: اردشیر کاویانی گوهری   /  دسته: دسته بندی نشده   /  رتبه دهید:
4/3

دمیدن روحِ زندگی به یک خاطره‌ی فراموش‌شده

بانو فرنگیس آذرگشسب و همسرشان،آقای کیاپور(شاپور) کیامنش صبح روز دوشنبه در نخستین روز زمستان 1393 خورشیدی برای دمیدن روحی تازه به سنگ‌نوشته‌ی کلاس‌های اسفندیار آذرگشسب که هم‌اکنون بخشی از ساختمان دبیرستان و هنرستان ماندگار فیروزبهرام است به این مدرسه نامدار آمدند. به‌طور اتفاقی در همین روز جلسه انجمن اولیا و مربیان نیز برگزار می‌شد که اعضای آن نیز در پایان جلسه برای بازدید از کلاس‌های «اسفندیار» همراه شدند. آقای افلاطون بهرامی مبارکه، رئیس انجمن اولیا و خانم‌ها گوهر بانو دارابیان، بهناز شاهد و مهناز هرمزدی اعضای انجمن اولیا در برخی از عکس‌ها دیده می‌شوند. در این جمع آقای منوچهر جاوید، مدیر کنونی و آقای بوذرجمهر پرخیده، نماینده دبیران و همین‌طور آقای سهراب ویرابی دبیر زبان فیروزبهرام حضور داشتند.

در سنگِ‌بنای ساختمان اسفندیار آذرگشسب آمده است که اردشیر اسفندیار آذرگشسب به نام‌گانه فرزند ناکامش اسفندیار،در سال 1325 خورشیدی در غرب دبیرستان فیروزبهرام ساختمانی در 2طبقه و 4کلاس به نام «کلاس اسفندیار» بنا کرد.

آن‌چنان‌که از سنگ‌نوشته بر‌می‌آید اسفندیار در حدود چهارده‌سالگی در اثر سانحه‌ای فوت می‌کند که همین انگیزه‌ای می‌شود برای پدر آن درگذشته تا دست به این کار خیر بزند.

فرنگیس آذرگشسب خواهر کوچک‌تر اسفندیار است. اسفندیار متولد 1310 و فرنگیس زاده 1320 است ازاین‌رو  هر آنچه از آن ماجرا تعریف می‌کرد درواقع نقل‌قولی بود از پدر مرحومشان.

اما کیاپور کیامنش نیز به‌طور اتفاقی از سال 1317تا 1320هم‌کلاسِ اسفندیار بوده است. کیاپور فرزند اردشیر کیامنش است. لازم است یادآوری کنم کیاپور نیز فرزند اردشیر کیامنش است. درباره اردشیر در سنگ‌بنای اصلی فیروزبهرام می‌خوانیم: . . . فیروزبهرام . . . بر روی زمین انجمن زرتشتیان پایه گذارده شده و به سرپرستی نیک‌اندیش اردشیر کیامنش ساخته و . . .

خانواده آذرگشسب در ناامنی‌های تهران در سال 1324 برای مدتی به یزد می‌روند و در همان‌جا اسفندیار در اثر حادثه‌ای فوت می‌کند.

هم‌اکنون دو اتاق از ساختمان اسفندیار در طبقه همکف به‌عنوان دبیرخانه و اتاق تکثیر و دو اتاق طبقه بالای آن به‌عنوان کلاس‌های چهارم ریاضی و دوم تجربی استفاده می‌شود.

در این بازدید و تجدید خاطره یک عکس از اسفندیار و پدر بزرگوارش به همراه توضیحی کوتاه از خیراندیشی او در ورودی ساختمان آذرگشسب نصب شد.

یادش گرامی و روان دهشمندان آن درگذشته شادباد.

خبر و عکس: کامران فریدونی

مربی پرورشی و مسئول کتابخانه دبیرستان و هنرستان فیروزبهرام

دی‌ماه 1393 خورشیدی
 
     
     
   
   
   
    

تعداد مشاهده (2756)       نظرات (0)

نظرات کاربران درباره خبر "دمیدن روحِ زندگی به یک خاطره‌ی فراموش‌شده"


نظرتان را بیان کنید

نام:
پست الکترونیکی:
نظر:
کد بالا را در محل مربوطه وارد نمایید